Ruta Btt 3 Dies Trans Garrotxa Mitjana

La proposta de Ruta Btt 3 dies de la Trans Garrotxa Mitjana és una bona descoberta en Btt de la Garrotxa, amb uns paisatges sempre verds, d’extenses pastures i de fagedes impressionants. Tot plegat, entre espessos alzinars, preciosos poblets i un munt de rius i rierols, plens de tolls i gorgues. Envoltats de masies (moltes, dissortadament, ja enrunades), vells molins i petites ermites, aquesta proposta permet explorar bona part de la Garrotxa més profunda. A més, a la Garrotxa hi ha una gran quantitat de volcans, roques i camins de terra negre. Al capdavall, és una ruta de  163,39 km i 4.585  metres de desnivell acumulats que ofereix una diversitat pel que fa a entorns i territoris i que exigeix un bon nivell tècnic i físic. De fet, hi ha una altra opció de 3 dies que és la Trans Garrotxa Curta, però amb menor recorregut, sobretot el del dia 2

La ruta comença amb el sopar i l’allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Sant Feliu de Pallerols.

 

Dia 1 Ruta Btt 3 Dies Trans Garrotxa Mitjana

54,50 km i 1.716 m desnivell Acumulat Positiu.

Comença la ruta gaudint d’un llarg, fàcil i divertit corriol fins a un volcà. D’allà baixa a les Planes d’Hostoles. Després de passar pel costat d’algunes magnífiques gorgs -a l’estiu podreu gaudir d’un bon bany- la pista asfaltada desapareix. Se segueixen diversos bellíssims senders principalment de pujada i relativament tècnics, que ens exigiran una bona traça i millor tècnica.

Finalment s’arriba a les rodalies del Pla de l’Estanyol, on segles enrere hi va haver un petit estany natural. Ens espera un nou tram ascendent que ens farà saltar d’una vall a l’altra i així arribar finalment a Sant Iscle de Colltort. Aquí comença una nova gran pujada cap al Coll sa Rella. A partir d’aquí, la ruta creua la Serra de Finestres, alternant diversos camins i senders que es creuen aquí i allà… fins al Grau de l’Escaler. Així comença un llarguíssim sender que ens acostarà finalment a la Fageda Fosca (el nom ho diu tot). Baixarem per un camí cobert de fulles, que mena a Santa Pau. Però no s’entra a Santa Pau (opcionalment, són 5 km més)

Des de Santa Pau comença la ruta rodant al costat de mitja dotzena de volcans. De fet, la majoria de les pedres i les roques que veurem són d’origen volcànic, passant a prop del Volcà del Cruscat.

Però després del Volcà de Pujalós tot canvia; aviat s’arriba al punt més alt del dia (després algun tram trenca-cames), per anar a buscar un dels millors corriols de la Trans Garrotxa que ens portarà a Begudà. Molt a prop hi ha una zona de restaurants…

 

TARDA

És un corriol de vegades tècnic, de vegades molt fàcil, que finalitza en un petit collet. De seguida veurem un pont romànic meravellós, una de tantes inspiracions de l’escola pictòrica d’Olot.

Un nou tram de pujada per asfalt i bona pista ens conduirà fins a les proximitats de la Serra de Mont-ros. I de nou, un divertit corriol ens acostarà a Santa Maria de la Devesa, una preciosa ermita del romànic tardà. Finalment, Castellfollit de la Roca on hi ha l’allotjament.

Hi ha una opció a partir del Coll sa Rella, que allarga la ruta uns 8 km (i 225 m. acumulats més) per descobrir una zona tan remota com impressionant pels seus boscos, prats i rierols, com ho és el Serrat de les Medes. Es tracta de la “autèntica” Garrotxa. La més profunda Garrotxa d’alzinars a les solanes i frondosos fagedes a les obagues… Brutal!.

 

Dia 2 Ruta Btt 3 Dies Trans Garrotxa Mitjana

57,80 km i 1.482 m  Desnivell Acumulat Positiu.

Havent esmorzat, es fa via per 4 km planers de carretera fins a Sant Jaume de Llierca. Aleshores, comença l’aventura: passat un vell aeròdrom la ruta arriba Tortellà per un corriol. De fet, s’alternen trams de sender i camins forestals més enllà de Sales de Llierca. Corriols de tota mena, pujada, baixada… però molt fàcils en general fins al Turó del Castell.

Aquí comença el llarg tram de bona pista per la bonica Alta Garrotxa. S’ascendeix suaument durant uns 12 km, creuant boscos de, primer alzines, i després, pinedes i fins i tot teixos i faigs en un entorn meravellós. Pura Alta Garrotxa, fins al Coll de la Faixa, el punt més alt del dia. Des d’aquí baixa fins a Sant Andreu de Guitarriu. Val la pena aturar-se; les vistes de bona part de la Garrotxa ho compensen.

Només deixar l’obac vessant per encarar la cara sud, els espessos boscos d’alzines marquen un paisatge molt especial, ple de petites ermites com la de Sant Grau d’Entreperes i velles masies aquí i allà (La Quintana, Can Pentinet) en un territori sovint particularment rocós entre alzinars com ho és el de l’alta Garrotxa… Finalment, Sardenes.

La ruta no s’enfila fins al poble (prop d’1 km) sinó que baixa per la tranquil·la carretera fins a una de les més impressionants construccions de la Garrotxa: el pont medieval d’Oix, a Llierca. Finalment, baixa fins a Montagut.

x

TARDA

Ara comença un nou llarg ascens fins a la Mare de Déu del Cós per gaudir d’un altre… sublim i llarg sender! Un corriol extraordinari que ens farà gaudir d’una barbaritat abans d’arribar, després d’un molt curt tram de carretera, al nostre allotjament. Ens espera un bon sopar i un descans ben merescut.

Hi ha una altra opció que allarga la ruta 1 km. però redueix a 150 m el desnivell acumulat. Des de Montagut, la ruta fa la volta per sota de Sant Eudald de Jou per, passat el veïnat de Carrera, tornar de nou l’allotjament a Castellfollit de la Roca… gairebé sense pujada

 

Dia 3 Ruta Btt 3 Dies Trans Garrotxa Mitjana

51,09 km i 1.387 m Desnivell Acumulat Positiu.

Havent esmorzat, ens espera el dia més tranquil de tots. Perquè és el dia amb una ruta de molt bon rodar. I és que diversos quilòmetres són per l’interior de la capital de la Garrotxa, Olot, descobrint alguns dels racons més bells de la ciutat. Molts altres quilòmetres són creuant la meravellosa plana de la Vall d’en Bas.

Tres dies Trans GarrotxaAleshores, la ruta s’enfila vers la Torre Canadell fent la volta per la Serra de Vivers per entrar a Sant Joan les Fonts per la “porta del darrere”. Ens esperen enormes colades de lava i un terra predominantment negre per la influència volcànica. Després d’alguns trams relativament difícils -es pedala per sobre de diversos blocs de lava- i d’altres d’una extraordinària bellesa, arribem finalment a la Canya. S’entra a Olot entre dos volcans. La visita a Olot –incloent-hi l’ascensió al Volcà de Montsacopa– ens mostra una bonica ciutat força activa i viva.

Se surt d’Olot per un nou corriol. Després d´un tram de Via Verda i plans camins asfaltats, s´arriba a la Vall d´en Bas. on destaca, enlluernador, Hostalets d’en Bas, que impressiona per la singular bellesa.

x

TARDA

Però a partir de Sant Esteve d’en Bas comença l’aventura amb una llarga ascensió -un punt tècnica, amb alguns esglaons i reguerots- d’1,2 km i 140 m. de desnivell. Després d’unes precioses pastures per la Serra de Murrià, comença un dels millors senders del dia, fàcil i molt, molt divertit! Brutal!!!.

Passat el Coll d’Uria, continua el magnífic descens -a trams un formidable sender, a trams una pista trencada- fins a algun dels racons més preciosos de la ruta, abans d’entrar a Sant Feliu de Pallerols. Val la pena “perdre’s” per alguns dels seus racons i carrerons; un bellíssim retorn al passat. Carregat d’història. Perquè la ruta ens porta a l’allotjament de la primera nit, on ens hauran portat l’equipatge i on podrem, sempre que sigui possible, prendre un bany a la piscina de l’hotel.

x

 

INCLOU:

 • 3 Alotjaments amb el sopar i esmorzar.
 • Dinar (en Pack Complet)
 • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Assegurança Obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.
 • Samarreta de regal.
 • 1 Barreta / gel energètic.

 

NO INCLOU:

 • Lloguer de Bicicleta (opcional).
 • Dinar (en el Pack Basic).
 • Lloguer de GPS (opcional) amb els tracks inclosos + suport bici + carregador: 7 € / dia.
 • Begudes, aperitius, xarrups, etc. no inclosos en el menú.
 • Assegurnça Esportiva (opcional)
 • Assegurança de Cancel·lació (opcional).
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional).
 • Altres (tot el que no s’hagi especificat).