Ruta Btt 2 dies Trans Garrotxa Mitjana 

La proposta de Ruta Btt 2 dies de la Trans Garrotxa Mitjana permet al participant gaudir d’una bona degustació de la comarca. Els paisatges són sempre verds, d’extenses pastures i de fagedes impressionants. Tot plegat entre espessos alzinars, preciosos poblets i un munt de rius i rierols, plens de tolls i gorgues. Però el que hi destaca és, sobretot, és la gran quantitat de volcans, pedres volcàniques i camins de terra negre volcànica. Al capdavall, és una ruta de 125,34 km i 3.772 metres de desnivell acumulats que ofereix una proposta diversa pel que fa a entorns i territoris. Una proposta que exigeix un bon nivell tècnic i físic. Hi ha l’opció de fer la mateixa ruta fent la Ruta Btt 3 Dies Trans Garrtoxa Light. O també es poden retallar alguns trams, fent la Ruta 2 dies Btt Trans Garrotxa curta, menys exigent però perdent part del seu encant.

X

La ruta comença amb el sopar i l’allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Olot.

X

X

Dia 1 Ruta Btt 2 dies Trans Garrotxa 

62,79 Km. 1.772 m. Desnivell Acumulat Positiu.

El primer dia es comencen a gaudir dels primers senders tot just sortint d’Olot. Després d’un tram per la Via Verda, s’arriba a la Vall d’en Bas. La primera meravella és Hostalets d’en Bas, que sempre impressiona per la seva singular bellesa. Però és a partir de Sant Esteve d’en Bas on comença l’aventura amb una llarga primera ascensió -un punt tècnica, amb alguns esgraons i reguerots- de 1,2 km i 140 m. de desnivell. Després d’uns precioses pastures comença un dels millors corriols del dia, fàcil i molt, molt divertit!. Passat el Coll d’Uria, continua el magnífic descens -a trams un formidable sender, a trams una pista trencada-  fins a algun dels racons més preciosos de la ruta, abans d’arribar al meravellós poble de Sant Feliu de Pallerols. Paga la pena “perdre’s” per algunes de les seus racons i carrerons; un bellíssim retorn al passat. Carregat d’història.

Fins les Planes d’Hostoles gaudirem d’un llarg i divertit sender creuant un volcà. La pujada per un petit corriol…

TARDA

Després de passar al costat d’alguns magnífics gorgs -a l’estiu podreu gaudir d’un bon bany- la pista asfaltada desapareix. Es segueixen diversos i bonics senders principalment de pujada i relativament tècnics per arribar finalment a Sant Iscle de Colltort. Aquí comença la segona gran pujada -també asfaltada- que culmina amb un nou sender. Descobreixi una zona tan remota com impressionant pels seus boscos, prats i rierols, com ho és el Serrat de les Medes. Després de creuar el Serrat de Finestres, un altre llarguíssim sender ens acostarà finalment a Santa Pau. Allà ja us esperen a l’allotjament amb el nostre equipatge. 

X

X

Dia 2 Ruta Btt 2 dies Trans Garrotxa 

62,55 Km. 1.800 m. Desnivell Acumulat Positiu.

Des de Santa Pau s’inicia la ruta rodant al costat de mitja dotzena de volcans. De fet, la majoria de les pedres i roques que veurem són volcàniques. Al principi, tot és fàcil i relativament turístic. Però després del Volcà de Pujalós tot canvia i s’arriba al punt més alt del dia (després algún trencacames), per anar a buscar un dels millors senders de la Trans Garrotxa que ens durà a Begudà. Abans veurem un meravellós pont romànic, una de tantes inspiracions de l’escola pictòrica d’Olot.

Un nou tram ascendent per asfalt i pista bona fa via cap a les rodalies de la Serra de Mont-ros. De nou, un divertit sender que ens acostarà a Santa Maria de la Devesa, una preciosa ermita del romànic tardà. Després de la baixada final fins a Castellfollit de la Roca (una altra de les poblacions turístiques més destacades de la Garrotxa) ens dirigim a Montagut.

TARDA

Allà comença un ascens fins a la Mare de Déu del Cos per gaudir d’un… altre sublim i llarg sender de baixada!

Es volta la Serra de Vivers per entrar a Sant Joan les Fonts per la “porta del darrere”. Ens esperen enormes colades de lava per un sòl predominantment negre i volcànic. Després d’alguns trams realment bonics -bo i pedalant per sobre diversos blocs de lava, entre rierols i pastures- s’assoleix finalment a La Canya, entrant a Olot per entre dos volcans. Finalment, la visita a Olot -incloent l’ascensió al Volcà de Montsacopa– ens mostra una ciutat tan activa com bella. Perquè la ruta ens porta a l’allotjament de la primera nit, al qual ens hauran portat l’equipatge i on podrem, sempre que sigui possible, dutxar-nos. Finaliza la Ruta Btt 2 dies de la Trans Garrotxa.

X

INCLOU:

 • 2 Alotjaments amb el sopar i esmorzar.
 • Dinar (en Pack Complet)
 • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Assegurança Obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.
 • Samarreta de regal.
 • 1 Barreta / gel energètic.

NO INCLOU:

 • Lloguer de Bicicleta (opcional).
 • Dinar (en el Pack Basic).
 • Lloguer de GPS (opcional) amb els tracks inclosos + suport bici + carregador: 7 € / dia.
 • Begudes, aperitius, xarrups, etc. no inclosos en el menú.
 • Assegurança de Cancel·lació (opcional).
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional)
 • Altres (tot el que no s’hagi especificat)