Ruta Btt 3 Dias Trans Garrotxa Llarga

La proposta de Ruta Btt 3 dies de la Trans Garrotxa Llarga és una bona exploració de la Garrotxa, de paisatges sempre verds, extenses pastures i fagedes impressionants. Tot això, entre espessos alzinars, preciosos poblets i un munt de rius i rierols, plens de bassals i gorges. Envoltats de masies (moltes, malauradament, ja en ruïnes), vells molins i petites ermites, aquesta proposta permet descobrir la Garrotxa més profunda. A més, hi ha una gran quantitat de volcans i roques negra. Al capdavall, és una ruta de 200 km i 6.000 metres de desnivell acumulats que ofereix una diversitat pel que fa a entorns i territoris i que exigeix un excel·lent nivell tècnic i físic. És una ruta molt dura. De fet, hi ha una altra opció de 3 dies que és la Trans Garrotxa Mitjana, però amb menys recorregut, sobretot per la zona de Ridaura i Joanetes.

La ruta comença amb el sopar i l’allotjament la nit prèvia (inclòs al preu) a Olot.

x

Dia 1 Ruta Btt Trans Garrotxa Llarga

62,91 km 2.019 m Desnivell Acumulat Positiu.

Es comencen a gaudir dels primers corriols només sortir d’Olot. Però caldrà fer un tram de Via Verda (i també un de carretera), per assolir la romànica ermita de Sant Joan dels Balbs. Aleshores s’inicia un preciós i dret camí, estret i mig abandonat per baixar cap al magnífic poblet de Ridaura per una divertida pista, força espatllada. La ruta puja novament cap a Sant Joan de la Font per un vell camí empedrat per creuar la Collada de Macià on canvia radicalment el paisatge.

Passada la casa del Macià, es fa via per un petit tram de pista asfaltada que baixa fortament per trencar a mà dreta en un gran revolt. El camí és planer però aviat cal seguir un petit corriol, llarg i divertit, fent ziga-zaga per dins del bosc…, (una meravella!) fins a les rodalies de la Cànova. Atenció per les dues franges de ciment perilloses del camí. Finalment, Sant Privat d’en Bas i tot seguit Pocafarina.

La ruta es desvia aviat per fer el 3r ascens del dia que mena cap a Fontanils, amb impressionants vistes. Passat un tram a voltes un punt fangós, s’inicia un camí sender que baixa per dins del bosc cap a Joanetes.
x

x

TARDA

Aviat la ruta baixa cap a La Trona i tot seguit, Hostalets d’en Bas, que sempre impressiona per la seva singular bellesa. Però és a partir de Sant Esteve d’en Bas, on comença l’aventura amb una llarga primera ascensió, un punt tècnica. Després d’unes precioses pastures per la Serra de Murrià, comença un dels millors corriols del dia, fàcil i molt, molt divertit! Brutal!!!.

Passat el Coll d’Uria, continua el magnífic descens -a trams un formidable sender, a trams una pista trencada- fins a algun dels racons més preciosos de la ruta, abans d’arribar al meravellós poble de Sant Feliu de Pallerols, on ja us esperen a l’allotjament amb el seu equipatge i on gaudireu d’un merescut sopar!

Val la pena “perdre’s” per alguns dels seus racons i carrerons; un bellíssim retorn al passat. Carregat d’història.

 

Dia 2 Ruta Btt Trans Garrotxa Llarga

69,39 km 1.953 m Desnivell Acumulat Positiu.

Havent esmorzat, es pedala fins a Les Planes d’Hostoles gaudint d’un llarg i divertit sender creuant un volcà. La pujada per un petit sender…

Després de passar pel costat d’alguns magnífics gorgs -a l’estiu podreu gaudir d’un bon bany- la pista asfaltada desapareix. Se segueixen diversos i bonics senders principalment de pujada i relativament tècnics per arribar finalment a Sant Iscle de Colltort. Aquí comença la segona gran pujada -també asfaltada- que culmina amb un nou corriol. Apareix una zona tan remota com impressionant pels seus boscos, prats i rierols, com ho és el Serrat de les Medes. Però encara queda creuar el Serrat de Finestres, un altre llarguer corriol s’acosta a Santa Pau, però que no s’hi entra per no allargar més la ruta. Sigui com sigui, la Ruta Btt 3 Dies Trans Garrotxa no et defraudarà!

x
TARDA

Des de Santa Pau comença la ruta rodant al costat de mitja dotzena de volcans. De fet, la majoria de les pedres i roques que veurem són volcàniques. Al principi, tot és fàcil i relativament turístic fins al Volcà de Pujalós, on tot canvia i s’arriba al punt més alt dia per anar a buscar una de les millors senderes de la Trans Garrotxa que ens portarà a Begudà. Abans, però, veurem un meravellós pont romànic, una de tantes inspiracions de l’escola pictòrica d’Olot.

Un nou tram ascendent per asfalt i pista bona cap a les rodalies de la Serra de Mont-ros. De nou, un divertit sender que ens acostarà a la Mare de Deu de la Devesa, una preciosa ermita del romànic tardà. Després de la baixada final fins a Castellfollit de la Roca (una de les poblacions turístiques més destacades de la Garrotxa) on es troba el darrer allotjament de la Ruta Btt 3 Dies Trans Garrotxa.

 

Día 3 Ruta Btt Trans Garrotxa Llarga

76,16 km. 2.020 m. Desnivell Acumulat Positiu.

La ruta del tercer dia entra a l’Alta Garrotxa, un paisatge on  hi dominen les alzines i força més rocós… Si bé és la ruta més llarga, també és la que té més camins asfaltats…

Sortint de Castellfolit, la ruta condueix a Sant Jaume de Llierca per anar a buscar els vells camins que anàvem a Tortellà, on comencen els primers corriols. Un petit tram de camí asfaltat va cap a Sales de Llierca i, tret d’un petit tram de sender molt divertit, pràcticament no s’acaba l’asfalt fins a uns 10 km més enllà. La ruta puja fortament, per uns boscos primer d’alzina, després pi i posteriorment teixeixo i faig al cim de la carena.

Passat el Coll de Faja s’assoleix la magnífica església romànica de Sant Andreu de Guitarriu, amb unes vistes excel·lents de l’Alta Garrotxa. A la baixada fins a Sadernes hi ha de tot, magnífics boscos d’alzines, petites fagedes, extenses prades i velles masies a prop de l’església de Sant Grau d’Entreperes. Novament a Llierca, la ruta baixa per la carretera al peu de l’impressionant pont medieval d’Oix fins a Montagut.

vx
TARDA

Aleshores comença un ascens fins a la Mare de Déu del Cós per gaudir d’un… un altre sublim i llarg corriol de baixada!

Es volta per la Serra de Vivers per entrar a Sant Joan les Fonts per la “porta del darrere”. Ens esperen enormes colades de lava per un terra predominantment negre i volcànic. Després d’alguns trams realment bonics -tot i que pedalant per sobre diversos blocs de lava, entre rierols i pastures- s’arriba finalment a La Canya, entrant a Olot entre dos volcans. Per acabar, la visita a Olot -incloent-hi l’ascensió al Volcà de Montsacopa– ens mostra una ciutat tan activa com bella. Perquè la ruta ens porta a l’allotjament de la primera nit, on ens hauran portat l’equipatge i on podrem, sempre que sigui possible, dutxar-nos.

x

INCLOU:

 • 3 Allotjaments amb sopar i esmorzar.
 • Dinar (en Pack Complet).
 • Transport d´equipatge d´allotjament en allotjament.
 • Assegurança obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.
 • Samarreta de regal.
 • 1 Barreta / gel energètic.

x

NO INCLOU:

 • Lloguer de Bicicleta (opcional).
 • Dinar (al Pack Basic).
 • Lloguer de GPS (opcional) amb els tracks inclosos + suport bici + carregador: 7 €/dia.
 • Begudes, aperitius, xarrups, etc. no inclosos al menú.
 • Assegurança de Cancel·lació (opcional).
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional).
 • Altres (tot allò que no s’hagi especificat)