Tres dies Trans Garrotxa3 DIES TRANS GARROTXA

La proposta de 3 dies de la Trans Garrotxa és una bona descoberta en Btt de la Garrotxa, amb uns paisatges sempre verds, d’extenses pastures i de fagedes impressionants. Tot plegat, entre espessos alzinars, preciosos poblets i un munt de rius i rierols, plens de tolls i gorgues. Envoltats de masies (moltes, dissortadament, ja enrunades), vells molins i petites ermites, aquesta proposta permet explorar bona part de la Garrotxa més profunda. A més, a la Garrotxa hi ha una gran quantitat de volcans, roques i camins de terra negre. Al capdavall, és una ruta de 209 km i 6.052 metres de desnivell acumulats que ofereix una diversitat pel que fa a entorns i territoris i que exigeix un bon nivell tècnic i físic. De fet, hi ha una altre opció de 3 dies que és la Trans Garrotxa  Light, però que retalla molt aquest recorregut perdent part del seu encant.

La ruta comença amb el sopar i l’allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Olot.

 

PRIMER DIA.

62,5 Km. 2.019 m. Desnivell Acumulat Positiu.

Es comencen a gaudir dels primers senders tot just sortint d’Olot. Però caldrà fer un tram de Via Verda (i també un de carretera), per assolir la romànica ermita de Sant Joan dels Balbs. Allà s’inicia un preciós i dret camí, estret i mig abandonat per baixar cap al magnífic poblet de Ridaura per una divertida pista, força espatllada. La ruta s’enfila de nou cap a Sant Joan de la Font per un vell camí empedrat per creuar la Collada de Macià on canvia radicalment el paisatge.

Passada la casa del Macià, es segueix una petit tram de pista asfaltada que baixa fortament per trencar a mà dreta en un gran revolt. El camí és planer però ben aviat cal seguir un petit senderó, llarg i divertit, fent ziga zaga per dins del boc…, (una meravella!) fins a les rodalies de La Canova. Atenció per les dues franges de ciment perilloses del camí. Finalment, Sant Privat d’en Bas i tot seguit, Pocafarina.

La ruta es desvia aviat per fer el 3r ascens del dia cap a Fontanils, amb impresionants vistes. Passat un tram sempre fangós i poc clicable, s’inicia un ESPECTACULAR corriol que descendeix per dins dels bosc cap a Joanetes.

TARDA

Ben aviat la ruta baixa cap a La Trona i tot seguit Hostalets d’en Bas, que sempre impressiona per la seva singular bellesa. Però és a partir de Sant Esteve d’en Bas on comença l’aventura amb una llarga primera ascensió, un punt tècnica. Després d’uns precioses pastures comença un dels millors corriols del dia, fàcil i molt, molt divertit!. Brutal!!!. Passat el Coll d’Uria, continua el magnífic descens -a trams un formidable sender, a trams una pista trencadota- fins a algun dels racons més preciosos de la ruta, abans d’arribar al meravellós poble de Sant Feliu de Pallerols, on ja us esperen a l’allotjament amb el vostre equipatge i on gaudireu d’un merscut sopar!

Paga la pena “perdre’s” per algunes de les seus racons i carrerons; un bellíssim retorn al passat. Carregat d’història.

 

SEGON DIA.

69 Km. 2.037 m. Desnivell Acumulat Positiu.

Havent esmorzat, es pedala fins les Planes d’Hostoles gaudint d’un llarg i divertit sender creuant un volcà. La pujada per un petit corriol…

Després de passar al costat d’alguns magnífics gorgs -a l’estiu podreu gaudir d’un bon bany- la pista asfaltada desapareix. Es segueixen diversos i bonics senders principalment de pujada i relativament tècnics per arribar finalment a Sant Iscle de Colltort. Aquí comença la segona gran pujada -també asfaltada- que culmina amb un nou sender. Descobreixi una zona tan remota com impressionant pels seus boscos, prats i rierols, com ho és el Serrat de les Medes. Però encara queda creuar el Serrat de Finestres, un altre llarguíssim sender ens acostarà finalment a Santa Pau, un dels pobles més bonics de la comarca!. No us defraudarà!.

TARDA

Des de Santa Pau s’inicia la ruta rodant al costat de mitja dotzena de volcans. De fet, la majoria de les pedres i roques que veurem són volcàniques. Al principi, tot és fàcil i relativament turístic fins al Volcà de Pujalós, on tot canvia i s’arriba al punt més alt dia per anar a buscar un dels millors senders de la Trans Garrotxa que ens durà a Begudà. Però abans, veurem un meravellós pont romànic, una de tantes inspiracions de l’escola pictòrica d’Olot.

Un nou tram ascendent per asfalt i pista bona fa via cap a les rodalies de la Serra de Mont-ros. De nou, un divertit sender que ens acostarà a la Mare de Déu de la Devesa, una preciosa ermita del romànic tardà. Després de la baixada final fins a Castellfollit de la Roca (una de les poblacions turístiques més destacades de la Garrotxa) on hi ha l’allotjament.

 

TERCER DIA

77,5 Km. 1996 m. Desnivell Acumulat Positiu.

La ruta del tercer dia entra a l’Alta Garroxa, un paisatges amb predominància d’alzines i força més rocallós… Si bé és la ruta més llarga, també és la que té més camins asfaltats…

Sortint de Castellfolit, la ruta mena cap a Sant Jaume de Llierca per anar a buscar els vells camins que anàvem a Tortellà, on comencen els primers coriols. Un petit tram de camí asfaltat fa via cap a Sales de Llierca i, tret d’un petit tram de sender molt divertit, pràcticament no s’acaba l’asfalt fins a uns 10 km més enllà. La ruta s’enfila fortament, per uns boscos primer d’alzina, després pi i posteriorment teix i faig al cim de la carena.

Passat el Coll de Faja s’assoleix la magnífia esglesiola romànica de Sant Andreu de Guitarriu, amb unes excel·lents vistse de l’Alta Garrotxa. A la baixada fins a Sadernes hi ha de tot, magnífics boscos d’alzines, petites fagedes, extensos prats i velles masies a prop de l’esglèsia de Sant Grau d’Entreperes. De nou al Llierca, la ruta baixa per la carretera al peu de l’antic pont medieval fins a Montagut.

TARDA

Allà comença un ascens fins a la Mare de Déu del Cos per gaudir d’un… altre sublim i llarg sender de baixada!

Es volta la Serra de Vivers per entrar a Sant Joan les Fonts per la “porta del darrere”. Ens esperen enormes colades de lava per un sòl predominantment negre i volcànic. Després d’alguns trams realment bonics -bo i pedalant per sobre diversos blocs de lava, entre rierols i pastures- s’assoleix finalment a La Canya, entrant a Olot per entre dos volcans. Finalment, la visita a Olot -incloent l’ascensió al Volcà de Montsacopa- ens mostra una ciutat tan activa com bella. Perquè la ruta ens porta a l’allotjament de la primera nit, al qual ens hauran portat l’equipatge i on podrem, sempre que sigui possible, dutxar-nos.

 

 

INCLOU:

 • 3 Alotjaments amb el sopar i esmorzar.
 • Dinar (en Pack Complet)
 • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Assegurança Obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.
 • Samarreta de regal.
 • 3 Barretes / gels energètics.

 

NO INCLOU:

 • Lloguer de Bicicleta (opcional).
 • Dinar (en el Pack Basic).
 • Lloguer de GPS (opcional) GARMIN Dakota 30 amb els tracks inclosos + suport bici + 2 jocs de piles + carregador: 7 € / dia.
 • Begudes, aperitius, xarrups, etc. no inclosos en el menú.
 • Assegurnça Esportiva (opcional)
 • Assegurança de Cancel·lació (opcional).
 • Lloguer de GPS, amb el suport, brides, 2 jocs de piles i carregador (opcional)
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional)
 • Altres (tot el que no s’hagi especificat)