3 DIES TRANS GARROTXA LIGHT

La ruta comença amb el sopar i l’allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Santa Pau.

 

PRIMER DIA

44 Km. 1.224 m. Desnivell Acumulat Positiu.

El recorregut comença fàcil i relativament turístic, amb alguns trams de senders entre alzinars.

Des de Santa Pau s’inicia la ruta rodant al costat de mitja dotzena de volcans. De fet la majoria de les pedres i roques que veurem són d’origen volcànic.

Però després del Volcà de Pujalós tot canvia; aviat s’arriba al punt més alt del dia (després algun tram trencacames), per anar a buscar un dels millors senders de la Trans Garrotxa que ens portarà a Begudà. És un sender de vegades tècnic, de vegades molt fàcil, que finalitza en un petit collet. De seguida veurem un meravellós pont romànic, una de tantes inspiracions de l’escola pictòrica d’Olot.

Un nou tram de pujada per asfalt i bona pista ens conduirà fins a les proximitats de la Serra de Mont-ros. I de nou, un divertit sender ens aproparà a Santa Maria de la Devesa, una preciosa ermita del romànic tardà. Després de la baixada final fins a Castellfollit de la Roca (una altra de les poblacions turístiques més destacades de la Garrotxa) ens dirigim a Montagut. Allà comença un nou ascens fins a la Mare de Déu del Cos per gaudir d’un altre… sublim i llarg sender !. Un sender extraordinari que ens farà gaudir una barbaritat abans d’arribar, després d’un curt tram de carretera, al nostre allotjament. Allà hi trobarem al nostre equipatge. Ens espera un bon sopar i un descans ben merescut.

.

 

SEGON DÍA.

56 Km. 1.341 m. Desnivell Acumulat Positiu.

Habent esmorzat, ens espera el dia més tranquil de tots. I és que diversos quilòmetres són per l’interior de la capital de la Garrotxa, Olot, descobrint alguns dels més bonics racons de la ciutat. Molts altres quilòmetres són creuant la meravellosa plana de la Vall d’en Bas.

Així doncs, la ruta comença ascendint fins a la Torre Canadell donant la volta per la Serra de Vivers per entrar a Sant Joan les Fonts per la “porta del darrere. Ens esperen enormes colades de lava per un sòl predominantment negre per la influència volcànica. Després d’alguns trams relativament difícils -es pedala per sobre diversos blocs de lava- i altres d’una extraordinària bellesa, arribem finalment a La Canya. S’entra a Olot per entre dos volcans. La visita a Olot -incloent l’ascensió al Volcà de Montsacopa– ens mostra una bonica ciutat força activa i viva.

Es comencen a gaudir dels primers senders tot just sortint d’Olot. Després d’un tram per la Via Verda, s’arriba a la Vall d’en Bas. La següent meravella és Hostalets d’en Bas, que sempre impressiona per la seva singular bellesa. Però és a partir de Sant Esteve d’en Bas on comença l’aventura amb una llarga primera ascensió -un punt tècnica, amb alguns esgraons i reguerots- de 1,2 km i 140 m. de desnivell. Després d’uns precioses pastures comença un dels millors corriols del dia, fàcil i molt, molt divertit!. Brutal!!!. Passat el Coll d’Uria, continua el magnífic descens -a trams un formidable sender, a trams una pista trencadota- fins a algun dels racons més preciosos de la ruta, abans d’arribar al meravellós poble de Sant Feliu de Pallerols. Paga la pena “perdre’s” per algunes de les seus racons i carrerons; un bellíssim retorn al passat. Carregat d’història.

 

TERCER DIA.

36 Km. 1.198 m. Desnivell Acumulat Positiu.

Potser l’etapa més “autèntica”. Creuant espessos boscos d’alzines, frondoses fagedes, quilòmetres i quilòmetres de camins entre dispersos masos i masies, algunes ja abandonades.

Comença la ruta gaudint d’un llarg, fàcil i divertit sender fins a un volcà. D’allí es baixa a Les Planes d’Hostoles. Després de passar al costat d’algunes magnífiques gorgues -en estiu podreu gaudir d’un bon bany- la pista asfaltada desapareix. Se segueixen diversos bellíssims senders principalment de pujada i relativament tècnics, que ens exigiran una bona traça i millor tècnica.

Finalment s’arriba a les rodalies del Pla de l’Estanyol, on segles enrere hi va haver un petit estany natural. Ens espera un nou tram ascendent que ens farà saltar d’una vall a un altre i així arribar finalment a Sant Iscle de Colltort. Aquí s’inicia una nova gran pujada -també asfaltada- que culmina amb un nou sender. Descobrirem una zona tan remota com impressionant pels seus boscos, prats i rierols, com ho és el Serrat de les Medes. Som a “l’autèntica” Garrotxa. La més profunda Garrotxa d’alzinars a les solanes i faigs a les obagues…

La ruta travessa la Serra de Finestres, alternant diveros camins i senders que es creuen ara i adés… fins al Grau de l’Escaler. Allà comença un llarguíssim sender que ens acostarà finalment a la Fageda Fosca (el nom ho diu tot). Baixarem per un camí cobert de fulles, fins arribar a Santa Pau. La ruta ens porta a l’allotjament de la primera nit, al qual ens hauran portat l’equipatge i on, probablement, podrem dutxar-nos. Finalitza la 3 dies Trans Garrotxa Light

 

INCLOU:

 • 3 Alotjjaments en règim amb sopar i esmorzar inclosos.
 • 2 Dinars (en Pack Complet)
 • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Assegurança Obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.
 • Samarreta de regal.
 • 2 barretes / gels energètics

NO INCLOU:

 • Lloguer de Bicicleta (opcional).
 • Dinar (en el Pack Basic).
 • Begudes, aperitius, xarrups, etc. no inclosos en el menú.
 • Assegurança de Cancel·lació (opcional).
 • Lloguer de GPS, amb el suport, brides, 2 jocs de piles i carregador (opcional)
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional)
 • Altres (tot el que no s’hagi especificat)