2 DIES TRANS GARROTXA  

La proposta de 2 dies de la Trans Garrotxa permet al participant gaudir d’una bona degustació de la comarca. Els paisatges són sempre verds, d’extenses pastures i de fagedes impressionants. Tot plegat entre espessos alzinars, preciosos poblets i un munt de rius i rierols, plens de tolls i gorgues. Però el que hi destaca és, sobretot, és la gran quantitat de volcans, pedres volcàniques i camins de terra negre volcànica. Al capdavall, és una ruta de 135 km i 3.941 metres de desnivell acumulats que ofereix una proposta diversa pel que fa a entorns i territoris.

 

La ruta comença amb el sopar i l’allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Olot.

 

 

 

PRIMER DIA.

71,50 Km. 2.115 m. Desnivell Acumulat Positiu.

El primer dia es comencen a gaudir dels primers senders tot just sortint d’Olot. Després d’un tram per la Via Verda, s’arriba a la Vall d’en Bas. El poblet d’Hostalets d’en Bas – que sempre impressiona al visitant per la seva singular bellesa- marca l’inici d’una llarga primera ascensió. Són 400 metres en gairebé 5 km. Després ja puja més suaument fins al Santurari de la Salut i el seu acollidor restaurant. Un magnífic descens -a trams un formidable sender, a trams una pista molt trencada ens portarà fins a alguna dels racons més preciosos de la ruta: fagedes, rierols i corriols, abans d’arribar al meravellós poble de Sant Feliu de Pallerols. Paga la pena “perdre’s” per algunes de les seus racons i carrerons; un bellíssim retorn al passat. Carregat d’història.

Fins les Planes d’Hostoles gaudirem d’un llarg i divertit sender creuant un volcà. La pujada per un petit corriol…

Després de passar al costat d’alguns magnífics gorgs -a l’estiu podreu gaudir d’un bon bany- la pista asfaltada desapareix. Es segueixen diversos i bonics senders principalment de pujada i relativament tècnics per arribar finalment a Sant Iscle de Colltort. Aquí comença la segona gran pujada -també asfaltada- que culmina amb un nou sender. Descobreixi una zona tan remota com impressionant pels seus boscos, prats i rierols, com ho és el Serrat de les Medes. Després de creuar el Serrat de Finestres, un altre llarguíssim sender ens acostarà finalment a Santa Pau. Allà ja us esperen a l’allotjament amb el nostre equipatge. 

 

 

SEGON DIA.

63,40 Km. 1.826 m. Desnivell Acumulat Positiu.

El segon dia la ruta és més curta, però un també més tècnica. Des de Santa Pau s’inicia la ruta rodant al costat de mitja dotzena de volcans. De fet la majoria de les pedres i roques que veurem són d’origen volcànic. El recorregut és, al principi, fàcil i relativament turístic. Però després del Volcà de Pujalós tot canvia; aviat s’arriba al punt més alt del dia (després algun tram trencacames), per anar a buscar un dels millors senders de la Pedals d’Olot que ens durà a Begudà. Abans veurem un meravellós pont romànic, una de tantes inspiracions de l’escola pictòrica d’Olot.

Un nou tram de pujada per asfalt i pista bona ens conduirà fins a les rodalies de la Serra de Mont-ros. De nou, un divertit sender; aquest ens acostarà a Santa Maria de la Devesa, una preciosa ermita del romànic tardà. Després de la baixada final fins a Castellfollit de la Roca (una altra de les poblacions turístiques més destacades de la Garrotxa) ens dirigim a Montagut. Allà comença un ascens fins a la Mare de Déu del Cos per gaudir d’un… altre sublim i llarg sender de baixada!

Donarem la volta per la Serra de Vivers per entrar a Sant Joan les Fonts per la “porta del darrere. Ens esperen enormes colades de lava per un sòl predominantment negre per la influència volcànica. Després d’alguns trams realment bonics -bo i pedalant per sobre diversos blocs de lava, entre rierols i pastures- s’assoleix finalment a La Canya, entrant a Olot per entre dos volcans. La visita a Olot -incloent l’ascensió al Volcà de Montsacopa- ens mostra una ciutat tan activa com bella. La ruta ens porta a l’allotjament de la primera nit, al qual ens hauran portat l’equipatge i on podrem, sempre que sigui possible, dutxar-nos.Open chat
Powered by